کارت شبکه چیست ؟


network-card

به طور خلاصه، کارت شبکه یک قطعه سخت افزار کامپیوتری است که در ابتدا با هدف متصل کردن رایانه به شبکه طراحی و ساخته شد ولی امروزه شاهد این هستیم که استفاده ی گسترده ای در صنایع لوازم خانگی ، صنعتی و نظامی و غیره دارد .

ما در ایتجا قصد داریم به صورت کامل در مورد کارت شبکه و انواع آن صحبت کنیم و همچنین به تمامی مشکلات فنی که ممکن است برای شما پیش آمده باشد پاسخ دهیم .

کارت شبکه کامپیوتر

کارت شبکه کامپیوتر توسط رایانه ها برای ارتباط با یکدیگر به صورت مستیم و یا با استفاده از تجهیزات شبکه استفاده می شود و در واقع تنها درگاهی می باشد که کامپیوتر بتواند با تجهیزات دیگر تبادل اطلاعات کند . اصطلاحات فنی کارت شبکه عبارتند از: آداپتور شبکه، کارت رابط شبکه (NIC)، آداپتور LAN یا یک کنترل کننده اترنت .

اطلاعات توسط CPU پردازش می شود و اگر خروجی اطلاعت برای کامپیوتر دیگری باشد به کارت شبکه ارسال می شود و از طریع مدیا که می تواند کابل شبکه و یا یک ارتباط وایرلس باشد به مقصد مورد نظر می رسد .

خیلی مواقع کارت شبکه با کارت مودم اشتباه گرفته می شود به تصویر زیر نگاه کنید و تفاوت آنها را مشاهده کنید .

modem-vs-network-card

اکثر مادربردهای مدرن یک پورت شبکه بر روی خودشون دارند و این بدان معنی است که کارت شبکه در حال انقراض است، اما سه دلیل وجود دارد که آنها هنوز مرتبط هستند.

اولا شما ممکن است کامپیوتر قدیمی داشته باشید که پورت شبکه نداشته باشد و در این شرایط شما باید یک کارت شبکه کامپیوتر خریداری کنید تا بتوانید به دیگر کامپیوترها و شبکه ها متصل شوید .

دوم اینکه ممکن است شما بر روی کامپیوتر خود پورت شبکه داشته باشید ولی جوابگوی نیاز شما نبوده و شما به سرعت و پهنای باند بیشتری نیاز داشته باشد .

سوم اینکه خیلی از تکنولوزی های روز مانند مجازی سازی به کارت شبکه های خاصی نیاز دارند که معمولا روی مادربرد های از آنها استفاده نمی شود و شما برای راه اندازی و استفاده از آنها نیاز به خرید کارت شبکه ای دارید که آن تکنولوژی را ساپورت کند .


انواع کارت شبکه

کارت شبکه لزوما کارت نیست می تونه یه بورد الکترونیکی باشه که رابط بین شبکه و کامپیوتره . به خاطر همین ، این بورد می تونه با پورت های استاندارد به کامپیوتر وصل بشه یکی از اون پورت ها USB هست .با این تفاسیر باز هم می توان کارت های شبکه را به دو دسته کلی کارت شبکه های داخلی و خارجی تقسیم کرد که کارت شبکه های داخلی به صورتی بورد بر روی خیلی از تجهیزات امروزی وجود دارند و کارت شبکه های خارجی به صورت کارت شبکه های کابلی ، یو اس بی و وایرلس موجود می باشند .


کارت شبکه کابلی

مفصل در موردش صحبت کردیم و دیدید که چکار می کنه و چجوری به کامپیوتر وصل میشه . کارت LAN سیمی در واقع به صورت اینترنال نصب میشه یعنی باید داخل کیس و روی اسلات PCI Express جا بزنید . قبلا اسلات PCI بود که سرعت کمتری داشت و کلا محدودیت زا بود .در زمان خرید کارت شبکه باید به نوع اسلات داخل مادربورد خود دقت کنید که چه نوع کارت شبکه ای رو ساپورت می کند.

modem-vs-network-card

کارت شبکه وایرلس

نوع دیگری از کارت شبکه ها می باشد که در خیلی از تجهیزات خانگی و رایج مانند موبایل ، تبلت ،لپ تاپ و ... وجود دارند ، کارت شبکه های بدون سیم برای ارتباط نیاز به بستر وایرلس دارند و راحتی در استفاده باعث شده که این روزها بسیار رایج باشند . البته کارت شبکه های بدون سیم و کلا ارتباطات وای فای تروپوت و پهنای باند پایین تری نصبت به شبکه های کابلی دارند و دیگر مسئله مهم حفظ امینت در اینگونه از شبکه ها می باشد . ولی برای شبکه های خانگی و استفاده های روزمره گزینه مناسبی می باشد.

network-wireless

کارت شبکه یو اس بی

کارت شبکه های یو اس بی، هم به صورت کابلی و هم به صورت وایرلس موجود می باشند و به درگاه یو اس بی دستگاه متصل می شوند .این کارت ها بسیاری از مواقع کار راه انداز هستند به طور مثال در لپ تاپ های قدیمی که کارت شبکه خراب شده است و یا سیستمی که نیاز به کارت شبکه ای دیگر دارد ولی رو مادربرد اسلات به اندازه کافی وجود ندارد . نصب کردن آنها نیز بسیار آسوده می باشد و بعد از اتصال به دستگاه کافی است درایور آن نصب شود و به شبکه متصل شوید .

usb-netwrok-card

از کجا بفهمیم کارت شبکه نصب شده است ؟

در اولین قدم به پشت کامیپوتر خود نگاه کنید و ببینید که پورت شبکه وجود دارد یا خیر و اطمینان پیدا کنید پورت مودم نباشد ، اگر بعد از چک کردن از وجود داشتن کارت شبکه و یا پورت شبکه روی سیستم خود مطمئن شده اید به مرحله بعد بروید .

باید بررسی کنید و ببینید که درایور کارت شبکه شما بر روی کامپیوتر نصب شده است یا خیر ، برای این منظور به کنترل پنل برید گزینه ی system رو انتخاب کنید و بعد از باز شدن صفحه جدید گزینه ی Device Manager رو انتخاب کنید ،تب مربوط به Network Adapters رو باز کرده و در اونجا به دنبال کارت شبکه، کنترل کننده اترنت، اترنت کانکشن بگردید و روی آن کلیک راست کرده و گزینه properties رو انتخاب کنید،ابتدا به قسمت devices type نگاه کنید و مطمئن شوید کارت شبکه رو به درستی انتخاب کرده اید و بعد در قسمت devices status مشخص می شود که کارت شبکه شما به درستی کار می کند و یا مشکلی دارد .

network-driver

اگر مطمئن هستید که کارت شبکه در کامپیوتر شما وجود دارد در ولی کامپیوتر شما آن را شناسایی نمی کند به مرحله بعد بروید .

این مرحله شما باید به تنظیمات BIOS برید، برای این کار باید کامپیوتر خودتون ری استارت کنید و با دکمه dell یا f10 را فشار دهید، بعد از وارد شدن به تنظیمات به تب advanced رفته و در انجا جزیئات سخت افزاری سیستم خود را مشاهده کنید .

تنظیمات بایوس در برندهای مختلف متفاوت است و شما باید به دنبال کارت شبکه خود بگردید و ببینید وضعیتش فعال یا غیر فعال است، اگر غیر فعال است آن را فعال کنید تغییرات را ذخیره کنید و سیستم را مجدداً راه اندازی کنید و دوباره مانند مرحله قبل به System بروید ونتیجه تغییرات را ببینید .

به احتمال خیلی زیاد مشکل شما بر طرف شده است ، در غیر این صورت شما نیاز به خدمات کامپیوتری و بررسی های بیشتر دارید .


راهنمای خرید کارت شبکه

هنگام خرید یک کارت شبکه، اتصالات موجود را که این کارت اجازه می دهد نگاه کنید. امروزه این همان قدرتی نیست که امروزه بسیاری از شبکه ها از RJ-45 استفاده می کنند. اگر شبکه شما با استفاده از یک رابط کاربری متفاوت، مانند Coax، کارت را که قصد خرید آن دارید، بررسی کنید، این اتصال را تأیید کنید.

نوع اتصال

هنگام خرید یک کارت شبکه باید به نوع اتصال مورد نیاز خود دقت کنید، با اینکه امروزه بیشتر شبکه ها و تجهیزات از RJ-45 برای ارتباط استفاده می کنند اما ممکن از یک رابط کاربری متفاوت مانند Coax استفاده شده باشد .

سرعت اتصال

چک کردت این مورد امروزه برای کابران خانگی و دفاتر کوچک اهمیتی خاصی ندارد چرا که کارت شبکه هایی که در بازار موجود هستند تا سرعت 1000 Mbps ساپورت می کنند که این مقدار از تروپوت شبکه های کوچک و متوسط به مراتب بیشتر است و ارتباط فیبر و که سرعت بالاتری را انتقال می دهند در شبکه های بزرگ و دیتاسنتر ها کاربرد دارند .

نوع اسلات

نوع اسلاتی که ما قصد متصل کردن کارت شبکه به آن را داریم در نوع خود بسیار مهم است . یکی از مورد هایی که کاربران به آن توجه کافی نمی کنند و اقدام به خرید کارت می کنند و بعد با مشکل مواجه می شوند نوع اسلات می باشد .


گروه بندی

khadamat-shabake
majazi-sazi
network-support
computer-server